Fels

Bij het felssysteem worden de metaalplaten aan de lengtekant met elkaar verbonden door de zogeheten felstechniek, waarbij de opstaande randen in elkaar gevouwen worden. Deze felsverbindingen zijn zo’n 25mm hoog. De breedte van de banen variëren van 240mm tot 600mm. Doordat het metaal door temperatuurwisseling zal uitzetten en krimpen hebben de banen hebben een maximale lengte van 12 meter.

De felsbanen worden met behulp van klangen op de ondergrond vastgezet en deze zijn niet zichtbaar aan de buitenkant. Dit maakt het mogelijk een mooi en strak lijnenspel te creeëren.

Het felssysteem wordt toegepast bij daken en gevels met een hellingshoek vanaf 3°, bij voorkeur vanaf 7°.

Bron: http://www.nedzink.com/nl/info-advies/daksystemen/81/felssysteem

 

Roef

Bij het roefsysteem worden de metalen dakbanen met rechte opkantingen in de lengte gescheiden door een roeflat. Voor de waterdichte afwerking worden de roeflatten afgedekt met een afdeklijst, ook wel roefkap genoemd. De roeflatten zijn zo’n 40-50mm breed en 60-70mm hoog. De breedte van de banen variëren van 400mm tot 900mm. Doordat het metaal door temperatuurwisseling zal uitzetten en krimpen hebben de banen hebben een maximale lengte van 12 meter.

De roefbanen en –kappen worden met behulp van klangen op de ondergrond vastgezet en deze zijn niet zichtbaar aan de buitenkant.

Het roevensysteem is geschikt voor daken met een dakhelling van min. 3°, bij voorkeur vanaf 7°, en als gevelbekleding. Bij daken met een hellingshoek kleiner dan 3° moet het roevensysteem worden aangepast.

Bron: http://www.nedzink.com/nl/info-advies/daksystemen/82/roevensysteem

 

Losagne

Bij het losangesysteem worden ruitvormige plaatjes metaal schubsgewijs op een houten onderconstructie aangebracht. De losagne heeft aan de bovenzijde naar voren omgezette randen, waar het met klangen aan de onderconstructies vastgemaakt kan worden. Aan de onderzijde zijn de kanten naar achteren omgezet en daar wordt de daaronder geliggende losagne aan gehaakt.

De standaardafmetingen van de plaatjes (uitgeslagen) zijn 500×500 mm, 330×330 mm en 250×250 mm, hoewel ook andere formaten mogelijk zijn. Het losangesysteem is zowel een gevelbekledings- als dakbedekkingssysteem.

De minimale dakhelling is 25° of 18° met een gesoldeerde tophoek van de losange. Dankzij de kleine afmetingen van de losanges kunnen ook matig gebogen vormen bekleed worden.

Bron: http://www.nedzink.com/nl/info-advies/daksystemen/83/losangesysteem

 

Plank

Bij het plankprofielsysteem worden geprofileerde platen op een manier gemonteerd dat er een schaduwvoeg ontstaat.

Het planksysteem is alleen geschikt voor gevelbekleding en zowel horizontaal als verticaal aan te monteren.

Bron: http://www.nedzink.com/nl/info-advies/gevelsystemen/92/plankprofielsysteem

 

Meer informatie kunt u vinden op bijgevoegde bronnen van onze leveranciers en natuurlijk bent u welkom om contact met ons op te nemen bij vragen.